Noutăți și evenimente
Eurolingva Examinations Centre

Noutati

Centre Eurolingva

 

Găsiți cel mai apropiat centru de pregătire

Calendar examene

 

Selectează examenul și vezi datele de examen

Contactează-ne

Str. Stefan Zweig nr. 10A, Etaj 1,
cod postal 410515
Oradea, jud. Bihor,
Romania

Examene Cambridge pe Suport de Hârtie sau pe Computer: Cum Alegem?

Eurolingva Examinations Centre este un centru de examinare Cambridge autorizat să ofere examene Cambridge la toate nivelurile, pentru copii, adolescenți și adulți.Examenele Cambridge pentru copii, YLE:Starters, YLE Movers și YLE: Flyers se dau doar pe hârtie și nu fac scopul acestui articol.

Atenție! În 2024, probele de Writing ale examenelor B2 First for Schools și C2 Proficiency se modifică!

Anul 2023 este ultimul în care candidații la examenele Cambridge B2-First (FCE) for Schools si C2 Proficiency (CPE) pot alege să răspundă la întrebarea bazată pe un text prestabilit, în cadrul testului de scriere (writing). Această opțiune este a 5 a variantă pe care o au la dispoziție candidații în partea a doua a testului de writing si se regăsește doar în cadrul celor două tipuri de examene Cambridge menționate mai sus.

Skills for English: Examenul care vă conduce în UK!

Skills for English este un test SELT (Secure English Language Test), acceptat în Marea Britanie  pentru imigrare și obținerea vizei de ședere sau studii. Examenul este organizat pe nivele de competență lingvistică, de la nivelul A1 la nivelul C2, astfel încât doritorii să aleagă testul potrivit pentru ei, fiind totodată la curent cu cerințele specifice ale instituției care le solicită certificatul.  De exemplu, pentru o viză de reîntregire a familiei, se cere nivelul lingvistic A1, în timp ce o viză de studiu se poate obține cu ajutorul unui examen de nivel B1.

The RO-HU Regional ELT Conference: Remembering our Favourite Moments

On the 12th of November 2022, I took part in the 3rd edition of the Ro-Hu Regional ELT Conference, organized by my colleagues from Eurolingva Examinations Centre in collaboration with Partium University. The conference brought together educators from different parts of the country, as well as experts from different ELT fields, all of whom enjoyed sharing their experiences in the classroom and learning about the new developments in the field of English language teaching in general, and Cambridge exam preparation, in particular. More than 140 people took part in the event, making this edition our most successful yet!

RO-HU Regional ELT Conference 4th edition

45000704_1894373697349937_5103679792109060096_n

Conference date: 18th November 2023

Conference venue: Universitatea Partium (Str. Sulyok István nr 14-16, postal code 410202 ; Oradea, jud. Bihor )

Registration Deadline: 10th November 2023

Examenele Cambridge pe Computer: Întrebări Frecvente

cambridge_exam_buttons_01

Cambridge University Press & Assessment a pregătit un document în care sunt explicate aspecte esențiale ale examenelor pe computer marca Cambridge. Mai jos, am tradus pentru dumneavoastră articolul, care cuprinde cele mai frecvente întrebări pe care le au de obicei candidații înaintea unui astfel de examen. Documentul în original se regăsește aici. Sperăm să vă fie de ajutor!

Examene Cambridge for Schools vs General

Alegem examenele Cambridge Generale sau „for Schools”? Care este diferența dintre ele?

Examenele de nivel A2 Key, B1 Preliminary și B2 First sunt de două feluri, generale și ”for Schools”. Termenul de examen Cambridge ”for Schools” înseamnă că acesta se adresează candidaților de vârstă școlară, în timp ce examenul simplu este deschis tuturor celor care își doresc să obțină un certificat Cambridge sau să își evalueze cunoștințele de limba engleză. Se adresează și adulților, fiind concepute astfel încât să conțină subiecte și întrebări relevante și pentru aceștia. Pe de altă parte, examenul „for Schools” abordează teme relevante pentru vârsta și ariile de interes ale copiilor și adolescenților, deși urmează exact același format iar nivelul de dificultate este același. Exemplele de mai jos, preluate din modelele oferite de Cambridge pentru examenele B2 First și B2 First for Schools, ilustrează aceste diferențe între testele Cambridge “general” și ”for Schools”:

Recunoasterea certificatelor Cambridge la Bacalaureat

Precizări Importante cu Privire la Recunoașterea Certificatelor Cambridge la Bacalaureat în Anul Școlar 2022-2023

Anul școlar 2022-2023 vine cu schimbări în ceea ce privește recunoașterea echivalării certificatelor Cambridge la proba de competențe lingvistice într-o limbă străină a Bacalaureatului. Decizia, publicată în Monitorul Oficial nr. 869 din 5 septembrie 2022, anulează recunoașterea extinsă a certificatelor Cambridge, procedură conform căreia, orice certificat Cambridge prin care se demonstra obținerea a 140 de puncte, putea fi folosit pentru echivalarea probei la Bac.

Cum aflăm rezultatul examenului?

Rezultat examen Cambridge

Înainte de susținerea examenului, primiți un document cu programul examenului care se numește COE (Confirmation of Entry). Informațiile de care aveți nevoie le găsiți în colțul din stânga – jos al primei pagini, în chenarul Results information.
Va trebui să intrați pe site-ul trecut în chenarul respectiv ( https://candidates.cambridgeenglish.org ) și să vă creați un cont. Pagina principală a site-ului este:

Simulari de examene Cambridge acum si la sediul Eurolingva

Vesti bune pentru candidatii la examenele Cambridge din Oradea si din imprejurimi! Reluam organizarea simularilor de examene pe computer la sediul nostru din Oradea, strada Stefan Zweig nr.10 A!

Examenele Cambridge beneficiaza de un nou tip de recunoastere!

Dupa cum bine stim, toti absolventii clasei a XII-a trebuie sa sustina o proba de competente lingvistice la examenul de bacalaureat, in urma careia acestora li se atesta detinerea unui anumit nivel de cunostinte in limba straina aleasa.

DILATS – DIGITAL LANGUAGE TESTING SOLUTIONS

Vrei sa sustii un examen Cambridge pe calculator? Nu esti sigur/a ca poti face fata cu brio cerintelor si ca te poti incadra in timpul dat?
Noi iti oferim solutia ideala: simularile online DILATS.

Noi webinarii marca Cambridge Assessment English si in 2021!

Nimic nu le place profesorilor de limba engleza mai mult decat sa participe la conferinte, seminarii sau training-uri, acestea fiind oportunitatea perfecta pentru a se dezvolta profesional si a tine pasul cu tot ce e nou in domeniul predarii si pregatirii pentru examene.

2019 RO-HU Regional ELT Conference

45000704_1894373697349937_5103679792109060096_n

Ajunsa la a doua editie, conferinta regionala Romana-Maghiara pentru profesorii de limba engleza se desfasoara si in acest an la universitatea Partium, pe data de 23 noiembrie.

2019 RO-HU Regional ELT Conference

45000704_1894373697349937_5103679792109060096_n

Ajunsa la a doua editie, conferinta regionala Romana-Maghiara pentru profesorii de limba engleza se desfasoara si in acest an la universitatea Partium, pe data de 23 noiembrie.

Speak&Improve

Speak&Improve este un instrument digital creat de catre Universitatea din Cambridge. Aflat deocamdata in stadiul de proiect, aplicatia are nevoie de cat mai multe accesari pentru ca tehnologia sa poata fi imbunatatita si nivelul de limba al utilizatorului sa poata fi identificat cu cat mai multa precizie.

Linguaskill

Linguaskill este un test online rapid si usor de folosit care ajuta organizatiile sa verifice nivelul de engleza al candidatilor si grupurilor de candidate. Examenul testeaza cele patru abilitati, si anume speaking, writing, reading si listening.

Examenele Cambridge Preliminary (PET) si Key (KET) se schimba in 2020!

Examenele Preliminary (PET) si Key (KET) vor suferi modificari majore in 2020. Schimbarile vor lua candidatii prin surprindere intr-o oarecare masura, deoarece Cambridge incepe sa se concentreze pe abilitatile practice indepartandu-se in felul acesta de modelul traditional, bazat pe sistemele lingvistice.