Frequently asked Questions
Eurolingva Examinations Centre

Frequently asked Questions

Pentru a alege examenul potrivit vă sugerăm să cereți o recomandare profesorului/profesoarei de engleza. Daca preferați să decideți singuri, puteți:
– completa un sample test pe site-ul https://www.cambridgeenglish.org/;
– parcurge o simulare pe site-ul https://dilats.com/
și pe baza scorului obținut puteți decide dacă vi se potrivește sau nu nivelul pentru care doriți să optați.

Intrați la secțiunea Înscriere Examene, alegeți județul în care doriți să susțineți examenul, alegeți examenul pe care doriți să îl susțineți și dați clic pe Filtrează.
Vă apar toate examenele stabilite până în acel moment. În dreapta examenului pe care îl doriți, aveți butonul Înscriere. Va trebui să dați clic pe acest buton și să completați datele din formularul de înscriere. După ce vă asigurați că toate datele pe care le-ați completat sunt corecte, va trebui sa dați clic pe Trimite.

Dacă înscrierea a fost finalizată cu succes, veți primi o copie a formularului de înscriere pe adresa dumneavoastră de e-mail.

Eurolingva dorește să organizeze toate examenele publicate pe site.
Sesiunile pot fi amânate dacă nu se înscriu minim 4 candidați sau dacă hotărârile eliberate de Guvernul României interzic organizarea lor.

La examene se poate înscrie orice persoană care dorește. Înscrierea nu este condiționată de participarea la cursurile organizate de către noi sau partenerii noștri.

După confirmarea înscrieri la examen, în termen de o zi lucrătoare, Eurolingva transmite prin e-mail detaliile privind modul de plată și data până la care trebuie achitat examenul. În cazul în care nu primiți acest e-mail, detaliile pot fi solicitate la adresa de e-mail office@eurolingva.ro

Eurolingva nu trimite confirmarea plății candidaților înscriși la examene. Personalul centrului îi contactează, la sfârșitul perioadei de înscriere, pe candidații înscriși la examene și care încă nu au plata confirmată.

Proba de Speaking se va stabili fie în aceeași zi cu examenul scris sau în altă zi. Perioada în care se poate desfășura această componentă este trecută la secțiunea Înscriere Examene, la fiecare examen în parte și o veți primi și pe e-mail după finalizarea înscrierii.

Celelalte probe scrise (Reading&Writing/ Reading & Use of English, Writing și Listening) se vor susține în data menționata pe site.

Nu se poate alege o altă dată pentru Speaking decât cea stabilită de noi împreună cu examinatorii autorizați de către Cambridge și aceasta se alege în funcție de numărul candidaților înscriși.

Important! Neprezentarea la proba orală rezultă in pierderea întregului examen și implicit, și a taxei aferente examenului respectiv, care nu mai poate fi returnată.

După încheierea perioadei de înscriere, veți primi prin e-mail la adresa completată de către dvs. pe formular (vă rugăm să verificați și în SPAM), detaliile administrative legate de ziua examenului (ore de desfășurare, locația și adresa, detaliile necesare pentru aflarea rezultatului). Daca nu ați primit această confirmare înainte de data examenului cu o săptămână, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail office@eurolingva.ro

Documentul are titlul Confirmation of Entry, iar adresa de e-mail de pe care o veți primi este : noreply@cambridgeenglish.org

Va trebui să vă prezentați la  examen cu actul de identitate (buletin sau pașaport sau copie după certificatul de naștere și carnetul de elev cu poza) și cu declarația Covid completată, datată și semnată în ziua examenului (aceasta se va trimite pe e-mail cu o săptămână înaintea examenului).

În cazul examenelor paper-based, va trebui să mai aveți la dumneavoastră un penar mic care să conțină măcar un creion, un stilou/pix, o radieră și o ascuțitoare.

În cazul examenelor Young Learners (pre-A1 Starters, A1 Movers si A2 Flyers), copiii vor trebui să aibă la ei un penar mic care să cuprindă un instrument de scris, radiera, ascuțitoare și creioane colorate (toate culorile de bază, inclusiv negru, gri, roz, mov, portocaliu, galben, roșu, verde, maro și albastru, într-o singură nuanță) .

De asemenea, puteți avea la dumneavoastră apă într-un flacon transparent (fără etichetă), șervețele, medicamente și mâncare.

Nu va trebui să aduceți o poză cu dumneavoastră în ziua examenului. Veți avea nevoie doar de actul de identitate.

Personalul de la noi va face o poză celor care susțin examenele B2 First, C1 Advanced și C2 Proficiency pentru a le uploada pe site-ul de verificare securizat al Cambridge Assessment English. Aceasta va putea fi descărcată ulterior de către organizațiile/persoanele autorizate de către dumneavoastră pentru a vedea rezultatul examenului și pentru a se convinge că dumneavoastră l-ați și sustțnut.

Ca masură de siguranță, Cambridge Assessment English interzice  folosirea dispozitivelor electronice pe toată durata sesiunii de examen (INCLUSIV ÎN PAUZE). Deoarece Eurolingva nu își asumă responsabilitatea de a păstra în siguranță dispozitivele dumneavoastră electronice pe durata sesiunii, vă rugăm să nu aduceți cu dumneavoastră în ziua examenului astfel de device-uri. În cazul în care totuși veți avea la dumneavoastră asemenea device-uri, acestea vor fi colectate înainte de începutul examenului și vă vor fi restituite la sfârșitul componentelor scrise. Aceeași măsură se aplică și în cazul ceasurilor de mână.

Dispozitivele medicale electronice sunt permise (de ex. aparat auditiv), însă acestea trebuie pre-autorizate de către Cambridge. Vă rugăm să ne anunțați înainte de prezentarea la examen despre existența acestora, dacă este cazul.

Vor fi aproximativ 10-15 minute pauză între componentele examenului. În acest interval veți putea mânca, merge la toaleta sau ieși puțin la aer.

Nu trebuie să aduceți niciun echipament, tot echipamentul necesar pentru susținerea unui examen computer-based este pus la dispoziție de Eurolingva Examinations Centre.

Pentru a vă putea accesa rezultatul, vă rugăm să citiți cu atenție documentul Confirmation of Entry (COE) pe care va fi trecut și programul examenului. Pe prima pagină, în colțul din stânga jos, apare site-ul pe care trebuie să intrați și detaliile necesare pentru crearea contului de verificare a punctajului.  Rezultatele vor putea fi accesate online după aproximativ 2/3 săptămâni de la susținerea examenului – în cazul examenelor computer – based, iar în cazul celor paper – based – acestea vor fi disponibile în aproximativ 4/9 săptămâni de la data examenului. La secțiunea Înscriere Examene vă apare perioada de eliberare a rezultatelor pentru fiecare examen în parte, iar după finalizarea înscrierii, veți primi această informație si pe e-mail.

Vă puteți înregistra pe site după primirea documentului numit Confirmation of Entry. Dacă îl creați înainte de perioada de eliberare a rezultatelor, veți fi notificat, printr-un e-mail, în momentul în care acestea vor fi disponibile în contul dumneavoastră.

În cazul în care veți dori să depuneți contestație, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa office@eurolingva.ro , în maxim 14 zile de la primirea rezultatului.

Puteți opta pentru o reverificare a calculării și înregistrării notelor (recheck) sau pentru recorectarea probelor scrise (remark; aceasta nefiind posibilă fără recheck). În funcție de examenul susținut, atât pentru recheck cât și pentru remark se percepe o taxă, care va fi anunțată prin e-mail. 

Puteți găsi mai multe informații despre această procedură pe site-ul : https://www.cambridgeenglish.org/help/enquiries-and-appeals/

Dacă ați fost anunțat de către Eurolingva că sunteți acuzat de Malpractice, asta înseamnă că au fost demarate procedurile de către Cambridge Assessment English pentru a verifica împrejurările desfășurării examenului la care ați participat. Astfel, vi se va solicita să completați o declarație scrisă prin care să vă prezentați punctul de vedere cu privire la acuzațiile care vi se aduc (și care includ situații privind copierea sau ajutarea cuiva să copieze la examen). În acest caz, Cambridge Assessement English nu va elibera rezultatul până în momentul deliberării Comisiei.

În cazul în care se emite decizia de Malpractice, nu veți primi nici rezultat și nici certificat, fără a vi se returna taxa de examen.

Informații suplimentare privind procedura de Malpractice puteți găsi pe site-ul: https://www.cambridgeenglish.org/help/malpractice/

Certificatele se eliberează după aproximativ 4/5 săptămâni în cazul examenelor computer-based și după aproximativ 6/11 săptămâni în cazul examenelor paper – based. 

În momentul în care primim certificatele de la Cambridge Assessment English, vă vom trimite un e-mail în care vă specificăm acest fapt și vă informăm despre modul în care puteți intra în posesia lor.

Dacă au trecut mai mult de 2 ani de la data eliberării și nu ați ridicat certificatul, noi vom proceda la distrugerea acestuia, conform procedurilor Cambridge Assessment English.

Dacă observați o greșeală în numele trecut pe certificat (lipsește un prenume sau numele dvs este scris greșit) vă rugăm să ne trimiteți un e-mail pe adresa office@eurolingva.ro in care sa ne informati despre acest aspect si sa atasati o poza cu certificatul si una cu actul de identitate, iar Eurolingva se va ocupa de corectarea acestei erori. In primele 6 luni de la data eliberarii certificatului, acest proces este gratuit, iar apoi se va percepe o taxa care va va fi comunicata in momentul solicitarii.

Observatie ! Lipsa diacriticelor sau a cratimei/elor de legatura dintre prenume nu constituie o greseala si nu se poate solicita un alt certificat din acest motiv.

În cazul în care pierdeți sau distrugeți certificatul, puteți face o cerere de eliberare a unei Confirmări Oficiale de Rezultat (Certifying Statement), pentru care se va percepe o taxă. Cererile se trimit pe adresa de e-mail office@eurolingva.ro

Puteți afla mai multe informații despre această procedură pe site-ul : https://www.cambridgeenglish.org/help/lost-certificates/

Un candidat se poate retrage numai pe motive medicale și va primi înapoi, după aprobarea Cambridge Assessment English, taxa de examen. În acest caz, trebuie să ne trimiteți, pe e-mail-ul office@eurolingva.ro, un certificat medical care să explice motivul pentru care nu ați putut/nu veți putea participa la examen, în cel mult 2 zile de la data examenului. Nu se acceptă cereri de rambursări pentru niciun alt motiv (ex: suprapunere de date cu alte examene,  plecare în concediu, etc).

Nu este necesară prezentarea certificatului verde pentru a putea participa la examen decât dacă se va elibera o Hotărâre de Guvern care să impunaă obligativitatea deținerii acestuia. În acest caz, vă vom informa de acest aspect înaintea examenului. 

În schimb, veți primi, pe e-mail, cu o săptămână înainte de examen, o declarație pe care va trebui sa o completați și să o semnați și pe care va trebui să o prezentați în ziua examenului, care să ateste faptul că nu prezentați simptome asociate infecției cu virusul COVID-19 și nici nu ați intrat în contact cu cineva confirmat pozitiv.

După înscriere, noi vă vom trimite o listă cu materialele de pregătire și cu cărțile de teste pe care le recomandăm în vederea susținerii examenului de nivelul respectiv.

De asemenea, puteți cere mai multe informații legate de acest aspect pe adresa de e-mail comenzi@eurolingva.ro