News & Events
Eurolingva Examinations Centre

News

Centre Eurolingva

 

Găsiți cel mai apropiat centru de pregătire

Calendar examene

 

Selectează examenul și vezi datele de examen

Contactează-ne

Str. Stefan Zweig nr. 10A, Etaj 1,
cod postal 410515
Oradea, jud. Bihor,
Romania

2019 RO-HU Regional ELT Conference

Ajunsa la a doua editie, conferinta regionala Romana-Maghiara pentru profesorii de limba engleza se desfasoara si in acest an la universitatea Partium, pe data de 23 noiembrie.

Skills for English: Examenul care vă conduce în UK!

Skills for English este un test SELT (Secure English Language Test), acceptat în Marea Britanie  pentru imigrare și obținerea vizei de ședere sau studii. Examenul este organizat pe nivele de competență lingvistică, de la nivelul A1 la nivelul C2, astfel încât doritorii să aleagă testul potrivit pentru ei, fiind totodată la curent cu cerințele specifice ale instituției care le solicită certificatul.  De exemplu, pentru o viză de reîntregire a familiei, se cere nivelul lingvistic A1, în timp ce o viză de studiu se poate obține cu ajutorul unui examen de nivel B1.

The RO-HU Regional ELT Conference: Remembering our Favourite Moments

On the 12th of November 2022, I took part in the 3rd edition of the Ro-Hu Regional ELT Conference, organized by my colleagues from Eurolingva Examinations Centre in collaboration with Partium University. The conference brought together educators from different parts of the country, as well as experts from different ELT fields, all of whom enjoyed sharing their experiences in the classroom and learning about the new developments in the field of English language teaching in general, and Cambridge exam preparation, in particular. More than 140 people took part in the event, making this edition our most successful yet!

RO-HU Regional ELT Conference 4th edition

45000704_1894373697349937_5103679792109060096_n

Conference date: 18th November 2023

Conference venue: Universitatea Partium (Str. Sulyok István nr 14-16, postal code 410202 ; Oradea, jud. Bihor )

Registration Deadline: 10th November 2023

Examenele Cambridge pe Computer: Întrebări Frecvente

cambridge_exam_buttons_01

Cambridge University Press & Assessment a pregătit un document în care sunt explicate aspecte esențiale ale examenelor pe computer marca Cambridge. Mai jos, am tradus pentru dumneavoastră articolul, care cuprinde cele mai frecvente întrebări pe care le au de obicei candidații înaintea unui astfel de examen. Documentul în original se regăsește aici. Sperăm să vă fie de ajutor!

Examene Cambridge for Schools vs General

Alegem examenele Cambridge Generale sau „for Schools”? Care este diferența dintre ele?

Examenele de nivel A2 Key, B1 Preliminary și B2 First sunt de două feluri, generale și ”for Schools”. Termenul de examen Cambridge ”for Schools” înseamnă că acesta se adresează candidaților de vârstă școlară, în timp ce examenul simplu este deschis tuturor celor care își doresc să obțină un certificat Cambridge sau să își evalueze cunoștințele de limba engleză. Se adresează și adulților, fiind concepute astfel încât să conțină subiecte și întrebări relevante și pentru aceștia. Pe de altă parte, examenul „for Schools” abordează teme relevante pentru vârsta și ariile de interes ale copiilor și adolescenților, deși urmează exact același format iar nivelul de dificultate este același. Exemplele de mai jos, preluate din modelele oferite de Cambridge pentru examenele B2 First și B2 First for Schools, ilustrează aceste diferențe între testele Cambridge “general” și ”for Schools”:

Recunoasterea certificatelor Cambridge la Bacalaureat

Precizări Importante cu Privire la Recunoașterea Certificatelor Cambridge la Bacalaureat în Anul Școlar 2022-2023

Anul școlar 2022-2023 vine cu schimbări în ceea ce privește recunoașterea echivalării certificatelor Cambridge la proba de competențe lingvistice într-o limbă străină a Bacalaureatului. Decizia, publicată în Monitorul Oficial nr. 869 din 5 septembrie 2022, anulează recunoașterea extinsă a certificatelor Cambridge, procedură conform căreia, orice certificat Cambridge prin care se demonstra obținerea a 140 de puncte, putea fi folosit pentru echivalarea probei la Bac.

Regional RO-HU ELT Conference – 3rd edition

45000704_1894373697349937_5103679792109060096_n

Conference date: 12th November 2022
Conference venue: Universitatea Partium (Str. Sulyok István nr 14-16, postal code 410202 ; Oradea, jud. Bihor )
Registration Deadline: 4th November 2022

How do we know the result of the exam?

Rezultat examen Cambridge

Înainte de susținerea examenului, primiți un document cu programul examenului care se numește COE (Confirmation of Entry). Informațiile de care aveți nevoie le găsiți în colțul din stânga – jos al primei pagini, în chenarul Results information.
Va trebui să intrați pe site-ul trecut în chenarul respectiv ( https://candidates.cambridgeenglish.org ) și să vă creați un cont. Pagina principală a site-ului este:

Cambridge exam simulations now also at Eurolingva headquarters

Vesti bune pentru candidatii la examenele Cambridge din Oradea si din imprejurimi! Reluam organizarea simularilor de examene pe computer la sediul nostru din Oradea, strada Stefan Zweig nr.10 A!