News and events
Eurolingva Examinations Centre

Atenție! În 2024, probele de Writing ale examenelor B2 First for Schools și C2 Proficiency se modifică!

Centre Eurolingva

 

Găsiți cel mai apropiat centru de pregătire

Calendar examene

 

Selectează examenul și vezi datele de examen

Contactează-ne

Str. Stefan Zweig nr. 10A, Etaj 1,
cod postal 410515
Oradea, jud. Bihor,
Romania

Anul 2023 este ultimul în care candidații la examenele Cambridge B2-First (FCE) for Schools si C2 Proficiency (CPE) pot alege să răspundă la întrebarea bazată pe un text prestabilit, în cadrul testului de scriere (writing). Această opțiune este a 5 a variantă pe care o au la dispoziție candidații în partea a doua a testului de writing si se regăsește doar în cadrul celor două tipuri de examene Cambridge menționate mai sus.

Astfel, după cum a anunțat Cambridge, începând cu luna Ianuarie 2024, se elimină întrebarea opțională pe baza textului, deoarece aceste întrebări nu sunt populare printre candidați și în plus, aceștia obțin deseori un punctaj mai mic atunci când aleg această opțiune la proba de writing.

Dacă doriți să pregătiți întrebarea opțională bazată pe textul prestabilit, alegerile celor de la Cambridge pentru anul 2023 sunt următoarele:

–  B2 First (FCE) for Schools: F. Scott Fitzgerald: The Great Gatsby
–  C2 Proficiency: Jane Austen: Northanger Abbey
David Nicholls: Us

Nu uitați că doar candidații care aleg examenele B2 First for Schools (nu și FCE simplu) și cei care se pregătesc pentru C2 Proficiency vor avea întrebări pe baza unui text printre opțiunile din partea a doua a testului de writing! Candidații se pot pregăti citind cărțile în limba engleză sau urmărind filmele bazate pe aceste cărți dar este recomandat să aleagă această opțiune doar dacă sunt familiarizați foarte bine cu aceste texte!

Answer the following question based on the title below.
Macbeth by William Shakespeare
Your English class has had a discussion about the story of Macbeth. Now your teacher has given you this essay for homework:
Which character do you find most interesting in Macbeth and why?
Write your essay.

Mai multe informații despre aceste schimbări puteți găsi urmând linkul de mai jos:
https://support.cambridgeenglish.org/hc/en-gb/articles/202838396-Set-texts-for-Cambridge-English-exams