Noutăți și evenimente
Eurolingva Examinations Centre

Examene Cambridge for Schools vs General

Centre Eurolingva

 

Găsiți cel mai apropiat centru de pregătire

Calendar examene

 

Selectează examenul și vezi datele de examen

Contactează-ne

Str. Stefan Zweig nr. 10A, Etaj 1,
cod postal 410515
Oradea, jud. Bihor,
Romania

Alegem examenele Cambridge Generale sau „for Schools”? Care este diferența dintre ele?

Examenele de nivel A2 Key, B1 Preliminary și B2 First sunt de două feluri, generale și ”for Schools”. Termenul de examen Cambridge ”for Schools” înseamnă că acesta se adresează candidaților de vârstă școlară, în timp ce examenul simplu este deschis tuturor celor care își doresc să obțină un certificat Cambridge sau să își evalueze cunoștințele de limba engleză. Se adresează și adulților, fiind concepute astfel încât să conțină subiecte și întrebări relevante și pentru aceștia. Pe de altă parte, examenul „for Schools” abordează teme relevante pentru vârsta și ariile de interes ale copiilor și adolescenților, deși urmează exact același format iar nivelul de dificultate este același. Exemplele de mai jos, preluate din modelele oferite de Cambridge pentru examenele B2 First și B2 First for Schools, ilustrează aceste diferențe între testele Cambridge “general” și ”for Schools”:

B2 First for Schools (Componenta de scriere- Writing, Partea 1)

shools_vs_general_article_image_1

B2 First (Componenta de scriere-Writing, Partea 1)

shools_vs_general_article_image_2
Când vine timpul să aleagă unul din aceste examene, mulți dintre candidați sunt ușor încurcați și nu știu pe care să îl aleagă. Iată unele dintre întrebările cu care se confruntă:
 1. Există vreo diferență în ceea ce privește recunoașterea examenelor Cambridge generale și „for Schools”?
  Răspunsul este un categoric NU. Ambele tipuri de certificate, indiferent de nivel, pot fi folosite pentru orice scop alege proprietarul, neexistând nicio diferență în ceea ce privește recunoașterea lor.
 2. Există vreo diferență de nivel între examene?
  Din nou, răspunsul este nu. Ambele tipuri de examene lingvistice dovedesc același grad de însușire a cunoștințelor de limba engleză.
 3. Sunt mai valoroase sau mai folositoare certificatele Cambridge obținute la un examen general decât cele obținute la un examen for Schools?
  Nu există nicio diferență între cele două certificate și de altfel, acestea arată exact la fel. Cu alte cuvinte, nu se menționează „for Schools” pe nici unul dintre certificate, astfel încât este imposibil de spus la care din cele două tipuri de examene a luat parte candidatul.
 4. Pot adulții să se înscrie la un examen „for Schools”?
  Da! Deși Cambridge nu recomanda examenele „for Schools” în cazul adulților, acestea nu le sunt interzise celor care nu mai sunt elevi. Din acest motiv, Eurolingva Examinations Centre acceptă înscrieri la examenele „for Schools” indiferent de vârsta candidaților. Cu toate acestea, examenele destinate elevilor conțin întrebări care pot pune în dificultate adulții la proba orală, cum ar fi:
  • „ce preferă să facă elevii după școală în România?”
  • „ce materii îți plac cel mai mult la școală?”.
  • „ce mijloc de transport folosești pentru a ajunge la școală?”

  În aceste cazuri, adulții trebuie să adapteze răspunsurile pentru a se potrivi cu situația lor evidentă, ceea ce ar putea fi dificil de făcut dacă nivelul lor de engleză este începător (de exemplu, A2 – KEY), astfel fiind dezavantajați. De aceea, puțini sunt cei care, având peste 18 ani, aleg totuși un examen de acest tip.

 5. Pot adolescenții să se înscrie la un examen general?
  Categoric, da! Oricine poate să se înscrie la un examen Cambridge general, indiferent de vârstă, atâta timp cât stăpânește cunoștințele de limba engleză la nivelul la care dorește să se înscrie și este familiarizat cu formatul examenului. Sfatul nostru este ca persoanele sub 18 ani să aleagă examenele special gândite pentru ei, „for Schools” deoarece poate fi mai simplu să se exprime, în scris și oral, pe subiecte care le sunt familiare. Cu toate acestea, examenele generale sunt accesibile și pentru adolescenți, mai ales dacă sunt pregătiți să abordeze teme mai generale.

Fie că vorbim de examene simple sau „for Schools”, certificatele Cambridge sunt la fel de valoroase și își vor acompania posesorii la școală, la facultate sau la un nou loc de muncă de-a lungul întregii vieți deoarece acestea nu expiră!

Acum că aveți toate informațiile necesare, nu vă rămâne decât să alegeți examenul Cambridge cel mai potrivit atât ca și nivel, cât și ca vârstă, având încrederea că nu veți fi dezavantajați indiferent dacă vă obțineți certificatul în urma unui examen general sau „for Schools”.