News and events
Eurolingva Examinations Centre

Skills for English: Examenul care vă conduce în UK!

Centre Eurolingva

 

Găsiți cel mai apropiat centru de pregătire

Calendar examene

 

Selectează examenul și vezi datele de examen

Contactează-ne

Str. Stefan Zweig nr. 10A, Etaj 1,
cod postal 410515
Oradea, jud. Bihor,
Romania

Skills for English este un test SELT (Secure English Language Test), acceptat în Marea Britanie  pentru imigrare și obținerea vizei de ședere sau studii. Examenul este organizat pe nivele de competență lingvistică, de la nivelul A1 la nivelul C2, astfel încât doritorii să aleagă testul potrivit pentru ei, fiind totodată la curent cu cerințele specifice ale instituției care le solicită certificatul.  De exemplu, pentru o viză de reîntregire a familiei, se cere nivelul lingvistic A1, în timp ce o viză de studiu se poate obține cu ajutorul unui examen de nivel B1.

Examenele Skills for English se susțin în întregime pe computer, la centre autorizate de examinare, Eurolingva fiind partenerul Skills for English în România, începând de anul acesta.

Formatul  examenului este simplu dar cuprinzător, fiind menit să ofere o evaluare pertinentă și obiectivă a nivelului  fiecărui candidat.  În cadrul examinării, se verifică abilitățile de înțelegere a textului(reading), vorbit (speaking) și scriere (writing).  Există două tipuri de examene Skills for English, în funcție de nivel și de tipul de viză solicitat, și anume un examen care testează două abilități, vorbire și ascultare, și un examen care testează toate cele patru abilități, după cum urmează:

Speaking Listening Reading Writing
A1 - -
A2 - -
B1 - -
B1
B2
C1
C2
  • Proba de vorbire (speaking) se desfășoară în fața ecranului, folosind căști cu microfon. Candidații vor trebui să răspundă la o serie de întrebări și să completeze sarcinile cerute, prin înregistrări vocale. 
  • Proba de ascultare (listening) presupune, după cum îi spune și numele, audiția unei serii de înregistrări  pe baza cărora candidații vor răspunde la întrebări de mai multe tipuri, printre care încercuirea răspunsului corect sau scrierea unor cuvinte care se potrivesc cerințelor. 
  • În cadrul părții de înțelegere a textului (reading), candidații primesc sarcini pe baza unor texte de lungimi diferite. După parcurgerea lecturilor, aceștia vor trebui să răspundă la întrebări cu răspuns multiplu, de tip adevărat fals, dar și să ofere scurte răspunsuri scrise, printre altele.
  • Apoi,  proba de scriere (writing) se bazează pe două cerințe  la care candidații vor trebui să răspundă compunând un text care să acopere toate informațiile cerute și să aibă lungimea potrivită.

Pregătirea de examen este esențială pentru obținerea rezultatelor sperate. Fiecare parte a  examenului se poate  exersa cu ajutorul cărților de teste disponibile atât pe website-ul nostru, în magazin. De asemenea,  puteți accesa teste gratuite pe website-ul Skills for English, în secțiunea practice/preparation,  unde puteți găsi materiale de pregătire gratuite și informații cu privire la formatul fiecărei părți a examenului.

Rezultatele sunt bineînțeles preocuparea principală a tuturor candidaților. Acestea se obțin în mod deosebit de facil, deoarece testele de ascultare și citire sunt evaluate automat. De asemenea,  rezultatele se obțin integral în  aproximativ 10 zile lucrătoare, fiind afișate în contul personal, creat pe website.   Examenele de nivel A1, A2, C1 și C2 sunt marcate prin „promovat” sau respins (fail) în timp ce examenele de nivel B1 și B2 oferă în plus demarcația „promovat cu felicitări” (pass with merit), doar dacă s-a obținut acest rezultat la fiecare dintre părțile examenului.  De asemenea, pentru a fi considerat promovat, candidatul trebuie să  obțină calificativul „Promovat” (pass)  pentru fiecare parte a examenului.

Vă urăm succes și ședere plăcută în Regatul Unit!

Link-uri utile:

Pentru a  vă înscrie la examen, accesați link-ul:

https://www.bookmyskillsforenglish.com/?rc=NIO78PO6

Pentru a cumpăra cărți de pregătire, accesați link-urile:

Pentru nivelul B1 puteti comanda de aici:
Vol. 1:  https://eurolingva.ro/produs/succeed-in-skills-for-english-level-b1-volume-2-5-practice-tests/
Vol. 2:  https://eurolingva.ro/produs/succeed-in-skills-for-english-level-b1-volume-2-5-practice-tests-2/

Pentru nivelul B2 puteti comanda de aici:
Vol. 1:  https://eurolingva.ro/produs/succeed-in-skills-for-english-level-b2-5-practice-tests/
Vol. 2:  https://eurolingva.ro/produs/succeed-in-skills-for-english-level-b2-vol-2-5-practice-test/

Pentru nivelul C1 puteti comanda de aici:
Vol. 1:  https://eurolingva.ro/produs/succeed-in-skills-for-english-level-c1-5-practice-tests/

Pentru a afla mai multe informații despre  examenele Skills for English, accesați link-ul:
https://skillsforenglish.com/

Pentru informații specifice cu privire la formatul și specificul fiecărui examen, accesați link-ul:
https://skillsforenglish.com/wp-content/uploads/2023/01/skills-for-english-assessment-specification-v7.1-1.pdf