Noutati si evenimente
Eurolingva Examinations Centre

Examenele Cambridge beneficiaza de un nou tip de recunoastere!

Centre Eurolingva

 

Găsiți cel mai apropiat centru de pregătire

Calendar examene

 

Selectează examenul și vezi datele de examen

Contactează-ne

Str. Stefan Zweig nr. 10A, Etaj 1,
cod postal 410515
Oradea, jud. Bihor,
Romania

Dupa cum bine stim, toti absolventii clasei a XII-a trebuie sa sustina o proba de competente lingvistice la examenul de bacalaureat, in urma careia acestora li se atesta detinerea unui anumit nivel de cunostinte in limba straina aleasa.

Acest nivel de cunoastere a limbii trebuie sa se regaseasca in Cadrul European Comun de Referinta pentru Abilitati de Invatare a Limbilor Straine (CECRL). Cambridge English Scale ofera o detaliere a locului unde se pozitioneaza un elev sau absolvent pe aceasta scala CECRL.

In anul 2015, Cambridge Assessment English a introdus noua grila Cambridge English care a avut ca scop cresterea nivelului de acuratete in raportarea rezultatelor.

Spre bucuria candidatilor la Bacalaureat, Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat Ordinul nr 6063/2020 din 24.11.2020 prin care se recunosc toate examenele Cambridge la care s-a obtinut un punctaj de minim 140 de puncte, indiferent de tipul examenului sustinut, corespondentul nivelului B1 din grila CECRL. Cu alte cuvinte, daca elevul participa la un examen de tipul Key English Test (Key), specific nivelului A2, si obtine un punctaj de 140 de puncte, certificatul obtinut de acesta poate fi folosit pentru echivalarea probei de competente lingvistice din cadrul examenului de Bacalaureat. Acest lucru poate insemna ca si un elev de clasa a V-a, de exemplu, care obtine punctaj maxim (140 de puncte) la un examen A2 Key sau Key for Schools, va putea folosi diploma la echivalarea probei de la bacalaureat deoarece un certificat Cambridge nu expira.

Iata alte doua exemple:

In urma participarii la examenul B1 Preliminary (PET) se pot obtine urmatoarele certificate:

Denumire certificat CECRL / CEFR Grila Cambridge English Recunoscut
Cambridge English Entry Level Certificate in ESOL International (Entry2) A2 120 – 139 NU
Cambridge English Entry Level Certificate in ESOL International (Entry3) (Preliminary) B1 140 – 159

 

DA
Cambridge English Level 1 Certificate in ESOL International (Preliminary) B2 160 – 170 DA
  1. In urma participarii la examenul C1 Advanced (CAE) se pot obtine urmatoarele certificate:
Denumire certificat CECRL / CEFR Grila Cambridge English Recunoscut
Cambridge English Level 1 Certificate in ESOL International B2 160 – 179

 

DA
Cambridge English Level 2 Certificate in ESOL International (Advanced) C1 180 – 199

 

DA
Cambridge English Level 3 Certificate in ESOL International (Advanced) C2 200 – 210 DA

Daca doriti mai multe informatii privind noile modificari, puteti accesa acest link (liniile 46-64): https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Legislatie/2020/OMEC_6063.pdf

Suntem convinsi ca aceste noutati vor reprezenta pentru multi dintre dvs. un motiv de bucurie, iar reglementarea noua va veni in sprijinul proceselor de predare si invatare a limbii engleze. Noi ramanem la dispozitia dvs. cu materialele noastre de pregatire si testare aliniate la cerintele examenelor Cambridge English, precum si cu gama completa de examene Cambridge, disponibile pe pagina noastra www.eurolingva.ro. Spor la treaba si succes la examene !